Lina Liljegren klart bästa tjej i Österrike

bangolf Visade strålande form vid U-23 Challenge.
Sport • Publicerad 25 mars 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Sverige ställde som vanligt upp med två mixade lag i årets U-23 Challenge i bangolf. Tävlingen spelade på EB i Eferding, Österrike. Förutom Sverige var hade Tyskland, Österrike, Schweiz och Tjeckien lag med.Lina Liljegren spelade strålande under de två dagarna och blev klart bästa tjej i tävlingen med snittet 21,89. Sammanlagt blev det 197 slag på de nio rundorna för Lina vilket var hela tio slag bättre än tvåan Jennifer Helm från Österrike.Lina från Sjöviken spelade i Sveriges lag 2 som tog sig till A-slutspelet medan lag 1 fick nöja sig med att spela B-slutspel.

Detta trots att Europamästaren för juniorer, Alexander Dahlstedt, briljerade med två 18-varv i grundspelet.Sverige 2 var nära att slå de meriterade tyskarna i semifinalen. Efter 16 banor låg lagen lika men till slut drog Tyskland det längsta strået. I bronsmatchen mot Österrike 4 vann Sverige en minst lika jämn match i sudden death.Förbundskaptenen Jan Strandberg var över lag mycket nöjd med det svenska spelet.

– Givetvis måste man framhålla Alexander Dahlstedt med sina två 18-varv.– Men även Lina Liljegren och Markus Nilsson spelade bra. Starkt av Lina att bli bästa tjej i tävlingen. Tysklands förstalag vann efter finalseger mot Österrike 1. (NSk)

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.