Yrkar på fängelsestraff för rån

HÄSSLEHOLM Åklagare Eva Norberg yrkar på långa fängelsestraff för de tre unga män som misstänks ha rånat Preem-macken i Sösdala.
Hässleholm • Publicerad 28 mars 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Två av männen, 21 och 19-åringen, är åtalade för grovt rån och grovt vapenbrott. Den tredje, 22-åringen, bara för grovt rån.Eva Norberg yrkar på minst fyra års fängelse för 21 och 22-åringen. Också nittonåringen bör få ett långt fängelsestraff, men hänsyn bör tas till hans ålder, menar hon.Under rånet som utfördes i januari i år hotade rånarna mackens kassabiträde med ett avsågat kombinationsvapen och avtvingade henne runt 14 000 kronor. De flydde sedan i bil till Danmark. Samtliga av de åtalade har erkänt men bestrider att brottet betecknas som grovt.Rättegången hölls onsdagen den 19 mars. Den inbokade fortsättningen den 28 ställdes in då förhandlingarna avslutades på kortare tid än beräknat.Männen är fortsatt häktade i väntan på domen den 2 april.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.