Jacobsskolan ska sortera allt avfall

HÄSSLEHOLM På grund av sin stora bredd på utbildningar får Jacobsskolan också mycket avfall av alla olika sorter. Nu ska skolan ha fokus på sopsorteringen, och bli en än mer miljömedveten skola.
Hässleholm • Publicerad 29 mars 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

På Jacobsskolan är de vanliga papperskorgarna som brukar stå på golven i korridorerna, lektionssalarna och uppehållsrummen ett minne blott. Nu är dessa utrymmen utrustade med fasta papperskorgar eller andra sorteringsfraktioner att slänga avfallet i, dessutom finns det vid varje ställe specialgjorda skylar med foton som visar var de olika sakerna ska slängas.

Tanken på att göra skolan mer miljömedveten har funnits ett tag, och när rektorn Uno Nilsson tog upp förslaget med skolvaktmästaren Sven-Erik Andersson gick det snabbt.– Han brinner för det här så han tog kontakt med Maryanne Jönsson på Hässleholm Miljö AB, och hon har varit väldigt behjälplig i det här, säger Uno Nilsson.För att kunna göra de olika skyltarna kollade vaktmästarna vad som slängdes på de olika ställena, och ut efter det har man satt ut papperskorgar för sortering. Läs mer i papperstidningen.

bild 1/5
tegel och kakel
Jacobsskolans rektor Uno Nilsson har varit en av de drivande krafterna för att göra skolan mer miljömedveten
och nu kan avfallet sorteras på flera olika ställen i korridorerna. Foto: Robert Rolf
Källsortering i stor omfattning på Jacobsskolan. Josefine Nilsson och Elina Larsson
Källsortering i stor omfattning på Jacobsskolan. Det sparas mycket pengar på att sortera ut betong
tegel och kakel
Jacobsskolans rektor Uno Nilsson har varit en av de drivande krafterna för att göra skolan mer miljömedveten
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.