Tjuvar slog till mot Ica Maxi genom takkupp

KRISTIANSTAD Genom att bryta sig in genom taket har de kunnat ta sig in i butiken utan att larmet utlösts.
Publicerad 31 mars 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Vid femtiden på lördagsmorgonen dök tjuvar upp inne i Icabutiken. Tiden går att få fram med hjälp av butikens övervakningskameror. De har tagit sig in genom bryta upp ett hål i taket och sedan en betongvägg för att komma vidare in i butiken.– De har varit uppe på taket och sedan rakt ner i butiken. Det ligger mycket arbete bakom det här, säger Mikael Persson, inre befäl hos polisen i Kristianstad.Tjuvarna har sedan rört sig i riktning mot förbutiken och där har de varit ute efter tobak. Men de hann aldrig spendera särskilt lång tid i butiken. Klockan 05.20 har en väktare kommit till platsen för att stänga av butikens larm så att personalen kan börja jobba.Väktaren har aldrig upptäckt att det varit några tjuvar inne i butiken men tjuvarna upptäckte väktaren varpå de lämnade illa kvickt. Även dessa detaljer avslöjas av butikens övervakningskameror.Klockan halv sju på morgonen upptäcker personalen att det faktiskt har skett ett inbrott och polisen larmas. Under förmiddagen har de jobbat med en teknisk undersökning i butiken men den har trots det kunnat vara öppen för kunderna.Ingen har kunnat gripas för inbrottet och polisen misstänker att det kan vara en och samma grupp som legat bakom liknande inbrott den senaste tiden.– Det har varit en del takinbrott, bland annat i Vinslöv och i Bromölla, säger Mikael Persson.

Lasse Angantyr
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.