Annons

Bygglov kan nu skötas digitalt

Hässleholm - Vi har jobbat i två år på att bli helt digitala på byggnadsnämnd- och kontor, säger byggnadsnämndens ordförande Mats Sturesson (C).
Hässleholm • Publicerad 15 april 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Under ett halvår har nämnden och byggnadskontoret jobbat parallellt och haft både papper och den digitala varianten. Men nu är tiden mogen för att överge papperskopiorna.– Alla har nu läsplattor och har fått utbildning och träning. Vi har nu sett flera goda effekter av det nya sättet att jobba. Alla får mer, bättre och mer tillgänglig information. Dessutom sparar det tid och en del pengar. De luntor som tidigare skickats ut till alla i nämnden elev gånger om året kostar en rejäl summa totalt, säger Mats Sturesson.

Byggnadskontoret har inte marknadsfört tjänsten förrän nu, men sedan ett par månader finns möjligheten för allmänheten att gå in på Hässleholms kommuns hemsida och ansöka om olika sorters lov, nybyggnadskarta och göra anmälan via internetportalen Mittbygge.se.– Här kan man följa bygglovsprocessen och se vilka åtgärder handläggare här på kommunen. Men det krävs en e-legitimation och digitala handlingar för att kunna utnyttja tjänsten, säger Mats Sturesson som tror att nyordningen kommer att förenkla för alla.

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons