En halvbra dag höll på att sluta riktigt dåligt för Henrik Stenson. Foto: TT

Dramatiskt för Stenson

Golf/Bara En halvbra dag höll på att sluta riktigt dåligt för Henrik Stenson.
Bunkerslaget på det sista hålet kunde ha blivit dyrbart.
- Det var ett sådant där slag som kan förstöra en karriär, sade Henrik Stenson efter sin 69-rond.

Världstvåan är Nordea Masters främsta dragplåster för att locka publik, och det var många som slöt upp för att följa honom.
Det var både bra och dåligt.
Det bra var att tv-kamerorna följde minsta steg.
– Jag slog ett fantastiskt inspel, men så säger caddien att det såg konstigt ut, ”jag vet inte om bollen rörde sig”. Jag kallade in domaren, för jag såg att det var en kameraman som filmade och då visar det sig att det var en fjäril som flög förbi. Man såg bara att det blippade till precis ovanför, bollen låg helt stilla. Jag visste ju inte om det var för birdie eller för par när jag satte putten, men det var skönt att inte tappa ett slag till där, berättade Stenson.

Fjärilsincidenten var dock inte enda gången Stenson låg lite illa till.
Publikfavoritens värsta ögonblick var på sitt sista hål när bollen hamnade i framkant av bunkern. Stenson valde att satsa på att slå den framåt trots risken att dunka i kanten med klubban.
Och han dunkade mycket riktigt i den rätt rejält.
– Kanske om man fått göra det igen skulle jag ha tänkt om, för det är tråkigt om karriären ska vara över för ett sånt slag. Det är aldrig bra att dra 130 kilometer i timmen in bunkerkanten. Jag försökte få bollen längre upp, men det kunde ha varit värre. Det känns ändå okej nu, men det är lite läskigt när jag har haft problem med högerhanden förr, sade Stenson, som annars spelade stundtals briljant, stundtals sådär.
– Det var inte den bästa av dagar. Jag slog några riktigt dåliga järnslag och missade några birdiechanser, men lyckades samtidigt peta in några bollar. Ingen katastrofstart, men jag lämnade lite där ute.

Vad var det för dåligt med att vara publikfavorit då?
Klickljuden.
– Att någon har glömt ljudet på mobilen är väl okej, men alla som ska ta kort och glömmer bort att det låter när de gör det. Det hade varit trevligt om alla stänger av ljudet, så får de ta hur många kort som helst.
Vädret gick det i vart fall inte att klaga på efter de senaste dagarnas ruskväder.
Eller som Stenson summerade det:
– Man sålde lite fler glassar här i dag än i går.


×