Annons

Stjärnorna har landat

Musik/TV - Tänk om någon har valt \"Främling\"! Det skulle vara modigt, säger Carola entusiastiskt.
Publicerad 7 juni 2014 • Uppdaterad 15 december 2021
i TV4:s "Så mycket bättre" utom Orup
i TV4:s "Så mycket bättre" utom Orup

Carola har landat.Nej, det är inte kodord för någon topphemlig militär övning. Carola Häggkvist har helt enkelt anlänt till Visby flygplats.Under en intensiv vecka ska höstens omgång av TV 4:s tittarsuccé "Så mycket bättre", den femte i ordningen, spelas in. Och schlagerdrottningen, för dagen klädd i skyhöga ormskinnsmönstrade klackskor och hatt, är laddad.- Gotland here we come!, utbrister Carola, samtidigt som hon har fullt sjå att få med sig smått och stort bagage, mobiltelefoner och accessoarer.Hur många väskor hon har med sig vet hon inte själv.- Jag har packat i omgångar, jag har tappat räkningen. Jag har faktiskt med mig min husbil, berättar hon med ett skratt.

Med sig har Carola också sex nyskrivna låtarrangemang, tolkningar av de övriga artisternas låtar, som hon säger sig vara "extremt nöjd med":- Jag har jobbat minutiöst med dem. Jag kan stå för dem i resten av mitt liv, jag har gjort dem till mina både i arrangemang och stil.Vilka låtar det blir kan hon förstås inte avslöja, men hon berättar lite om hur de kommer att låta i Carola-tappning.- Jag gör ganska mycket gitarrbaserat. Det blir extremt lite schlager, men på ett ställe pangar vi på. Jag tror att vi har två tonartshöjningar i mina sex låtar, berättar hon.Det är naturligtvis inte bara Carola som har landat. Amanda Jenssen, Ola Salo, Kajsa Grytt, Love Antell och Johan T Karlsson är också på plats vid bagagebandet.- Jag hoppas på att få några nya vänner. Jag har verkligen sett fram emot det här och känner mig pirrig och glad, säger Ola Salo, vars förberedelser i studion har kunnat följas på Instagram.- Jag hade inte kunnat vara med ett bättre år, det är otroligt bra artister och låtskrivare. När jag står och sjunger deras låtar och låtsas att det är mina egna så trivs jag med den känslan och önskar lite att det faktiskt var mina egna låtar, säger Ola Salo.

Annons

Amanda Jenssen, yngst i årets startfält, är även hon förväntansfull inför inspelningsveckan.- Det känns som att man har räknat ner till den här dagen och den har alltid varit så långt fram. Och så klockan fem i morse: Shit. Det är i dag det börjar, säger hon med ett leende.De sex artisterna hoppar in i två bilar för en timmes färd till Grå Gåsen i Burgsvik, där deras respektive entréer ska spelas in.- Jag är den som ska vara på plats och ta emot de andra så jag får den minst storstilade entrén, konstaterar Ola Salo.I verkligheten är det Orup som är först på plats. Medan övriga artister flugit tillsammans från Stockholm har han laddat upp på sitt landställe 200 meter från inspelningsplatsen i den gotländska idyllen. Men han kommer med bil.- Så här brukar det inte vara när jag kommer hit. Jag är här flera gånger i veckan annars, säger han med ett leende till TT när han hoppar ur bilen för att låsa upp grinden till pensionatet.Liksom sina kollegor ser han fram emot veckans musikaliska möten.- Det ska bli jättekul, att få göra en massa sköna låtar det är ju hur kul som helst. Men det var inte lätt att välja. Alla artister som är med har mycket bra låtar, konstaterar han.

Fakta:Årets artister

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons