Kronprinsessan Viktoria och prins Daniel på Wanås. Foto: Stefan Sandström

Populär prinsessa och prins

Östra Göinge Röda mattan hade rullats ut. Flaggviftande förskolebarn och förväntansfulla föräldrar stod uppradade. Och till slut kom hon.
Tillsammans med prins Daniel klev hon ur bilen vid Medvind i Glimåkra.
Kronprinsessan Victoria.

Med det obligatoriska Säpogänget i släptåg promenerade kronprinsessan och prins Daniel fram till väntande barn som ivrigt viftade på sina svenska flaggor utanför medvinds lokaler.
De hälsade, kramade och tog emot presenter och blommor.
– Men jag kan tyvärr inte krama alla, sa kronprinsessan.
Innan de klev in i lokalen välkomnades kronprinsessparet av bland andra kommunfullmäktiges ordförande Uno Johanson, kommunalrådet Patric Åberg (M), ordföranden i Göinge näringsliv Berth Svensson, verksamhetschefen för Göinge näringsliv Anita B Svensson och Medvinds ordförande Jörgen Svensson.
Edith Bosson, Uno Johanssons barnbarn, delade ut en blombukett till Victoria.

Annika Jönsson var en av de nyfikna i publiken vid röda mattan.
– Fantastiskt att de kommer hit. Och spännande att se dem. Det är ett lyft för bygden att få visa upp olika verksamheter för dem, säger Annika.
Frukost och en presentation av Göinge näringsliv följdes av en rundvandring i Medvinds lokaler, där kronprinsessparet träffade personalen.
– Alla på Medvind svävar på moln. Kronprinsessparet tog sig tid och det märktes att det här var något som berörde dem. De är oerhört trevliga båda två, säger Jörgen Svensson, Medvinds ordförande.

Efter Medvind var det dags för Victoria och Daniel att besöka Wanås, där Baltzar och Kristina Wachtmeister tog emot. Wanås gods verksamhet visades upp och efter lunchen tog kronprinsessparet en promenad i konstparken.
Där passade 1-årige Hilding Daludd från Kristianstad på att överräcka en blomma till kronprinsessan. Men Hilding kom omedelbart på att han hellre ville behålla blomman själv och använda den som sopkvast i en vattenpöl, så en skrattande Victoria gav tillbaka blomman till Hilding.
Mamma Martina Daludd kunde inte annat än le åt det hela.
– Det var roligt och Victoria verkar supertrevlig, säger Martina.

Turen i konstparken var avslutningen på dagen i Östra Göinge. Någon tid att prata med pressen fanns inte – och kronprinsessparet tvingades ställa in besöket på Nedanbäcks gård. Andra åtaganden gjorde att programmet ändrades i sista stund.
– Jag fick reda på det klockan nio i morse. Jag blev lite ledsen, lite besviken. Luften gick ur litegrann, säger Ingrid Persson på Nedanbäcks gårdsbutik.

Hon var dock med på lunchen på Wanås.
– Så jag fick träffa kronprinsessan och Daniel. Förrätten kom från Nedanbäck och de tyckte om maten. Och jag fick överräcka en burk honung, så på kvällen skulle Estelle få honung från Nedanbäck på mackan. Det hade varit roligt att visa gården, men jag bjöd hit dem igen. Så vi får hoppas att det kan komma en annan gång, säger Ingrid Persson.

Dagens fråga

Brukar du fika varje dag?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×