KD avvisar S – koalition

skåne Socialdemokraterna får nobben av Kristdemokraterna i regionen.

– Det har ryktats en del i media om framtida koalitioner i Region Skåne. Kristdemokraterna vill därför göra tydligt att vi säger nej till att gå i koalition med Socialdemoktraterna, säger regionrådet Birgitta Södertun.

Beslutet togsenhälligt av partiets distriktsstyrelses verkställande utskott, sedan frågan hade kommit från Socialdemokraterna.
– Tungt vägande skäl bakom beslutet var bland annat att de politiska skillnaderna är för stora och att vi sökte väljarnas förtroende för en allians – eller femklöverkoalition. Det löftet till väljarna tänker vi hedra även om det innebär att vi måste gå i opposition, säger Birgitta Södertun.


Dagens fråga

Ska du gå i ett luciatåg?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar