Annons

Lyckat samarbete har slutförts

Tyringe Med ett rappt klipp invigde på tisdagen Jan Göransson den nya parkeringen för bilar och cyklar på stationsområdet i Tyringe.
Hässleholm • Publicerad 1 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

En första kontakt, för att få ordning på området runt det gamla godsmagasinet togs i september 2012. Beslut om att startar arbetet togs i november 2013 och nu står det färdigt.– Vi är jättenöjda med samarbetet med Tekniska kontoret, säger Jan Göransson från Tyringe byalag.

Området har tidigare fungerat som parkeringsplats för både bilar och cyklar, men eftersom det inte var en parkering som ingick i Tekniska kontorets skötsel blev den bland annat inte snöröjd under vintern och cyklar stod parkerade eller till och med låg lite hur som helst.Men nu är den största ytan asfalterad och parkeringsrutor är uppmålade. En del av området vid ena sidan av godsmagasinet är grusbelagd, denna bit kan även användas som parkeringsplats.För cyklisterna finns cykelställ, med tak, närmast övergången till stationen.Det har varit en brist på parkering, både för bilar och cyklar, i närheten av stationen. Något som många Tyringebor och företag i närheten av stationen har upplevt som ett problem. Bilar och cyklar har ibland parkerats på mindre lämpliga ställen och därmed hindrat andra från att till exempel komma till sina fastigheter.

Annons

Parkeringen är ett av många projekt som Byalaget har haft eller har ett finger med i.– Här har vi lyft problemet med kommunen och fått gehör, säger Jan Göransson. Allt tar tid med bygglov och annan byråkrati, men tidsplanen har hållts.Godsmagasinet kommer att finnas kvar för att bevara stationsmiljön. För att hålla ihop området än mer har gräs såtts på ytan mellan parkeringen och skaterampen.Byalaget har fler projekt på gång för att göra Tyringe till en attraktiv ort att bo i. Först på tur är att ljussätta Kvarndammen, vilket kommer att glädja både Tyringebor och tågresenärer.– Sen har vi givetvis byggandet på Åldermannen, säger Jan Göransson, vi vill att det satsat på centralt byggande i Tyringe.– Man ska kunna vara på stationen på ett par minuter, då blir det attraktivt att flytta hit.

Att enkelt kunna ta sig från och till Tyringe är viktigt. Därför jobbar Byalaget även för att det inte ska bli försämringar i busstrafiken.– Vi fördelar de olika arbeten mellan oss i Byalaget. Vissa saker uppvaktar vi kommunen och andra med, andra tar vi tag i helt själva, menar Jan Göransson. Allt för att orten ska bli så bra som möjligt att bo i.

bild 1/3
Godsmagasinet ska vara kvar
Jan Göransson fick göra det officiella klippet. Med vid invigningen fanns också delar av byalaget
representanter från Tekniska kontoret och resenärer. Foto: Eva Ericsson
Godsmagasinet ska vara kvar
Jan Göransson fick göra det officiella klippet. Med vid invigningen fanns också delar av byalaget
Eva Ericsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons