Annons

Sverigedemokrater i internt ordkrig

ÖSTRA GÖINGE De interna stridigheterna inom Sverigedemokraterna fortsätter.
Publicerad 1 oktober 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Norra Skåne har tidigare berättat att SD i Östra Göinge byter gruppledare, från Pethra Wagnell till Aage Kvant. Wagnell hyllade sin efterträdare samtidigt som hon berättade att en av anledningarna till att hon slutar är sprickan mellan henne och fullmäktigeledamoten Björn Collin.– Det är ju ingen hemlighet att det har varit rörigt. Det kan nog vara bra att någon annan tar över och försöker få rätsida på det här, sa Wagnell till tidningen och menade att Collin nonchalerar henne, att han missköter sig både internt och i kommunfullmäktige och att han framför rasistiska åsikter som Wagnell inte kan stå för.Aage Kvant stämde in i kritiken och sa:– Collin är besvärlig, han har ställt till mycket. Han har misskött sig.

Björn Collin (SD) menar i en skrivelse att det handlar om en smutskastningskampanj och hävdar att Wagnells fientlighet kan förklaras med ”tidigare incidenter i fullmäktigearbetet”. Han lyfter fram att tidigare SD-ledamoten Jan Listerud (som numera gått över till Framstegspartiet) och Collin tvingades avsätta Wagnell som gruppledare tidigare i år på grund av hennes bristande insatser.

Annons

När det gäller Aage Kvant menar Collin att den nya gruppledaren är irriterad över att SD i kommunen har agerat mot invandringspolitiken. ”Istället borde vi enligt Kvant begränsat vårt agerande till andra (väl så angelägna) frågor som skola, åldringsvård etc.” skriver Collin.

Collin pekar på att det är SD:s uppgift lokalt att hantera invandringsfrågorna ”till dess en mer ansvarsfull invandringspolitik implementeras på riksnivå.”Collin avslutar med att skriva att ”det var tur att Aage Kvant inte framträdde i valrörelsen som en sverigedemokratisk fullmäktigekandidat som om han blev vald inte tänkte agera mot massinvandringen.” Om Kvant hade framträtt i valrörelsen tror Collin att SD hade fått ”mycket få väljare”.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons