Annons

Hästvedabo slog lokförare

Hässleholm Mannen blev avvisad från tåget och slog lokföraren. Han döms nu för det samt flera andra brott
Hässleholm • Publicerad 3 oktober 2014 • Uppdaterad 30 november 2021

En man i 25-årsåldern boende i Hästveda har av tingsrätten i Hässleholm dömts till tre månaders fängelse för flera brott.

Brotten som mannen dömts för är olaga hot, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman samt brott mot förbudet att bära kniv. Den sjunde oktober förra året hotade mannen en manlig sjuksköterska på sjukhuset i Hässleholm. Mannen uttalade hot om att han skulle skalla och döda sköterskan och gjorde även utfall mot denne.

Annons

Gärningsmannen uppger att han var påverkad av alkohol men enligt överläkaren, som också mottog hotelser, hade mannen fått 25 milligram av ett lugnande medel. Den lilla dosen är enligt överläkaren inte tillräcklig för att någon ska tappa kontrollen.Därmed dömer tingsrätten mannen för olaga hot och hot mot tjänsteman.

Den 18 december 2013 saknade mannen biljett när han skulle åka tåg och avvisades av tågvärden vid stationen i Hässleholm. Mannen var berusad och när han vägrade gå av tåget tvingades tågvärden tillkalla lokföraren om hjälp.I tumultet, som uppstod då tågpersonalen försökte stänga dörrarna, spottade gärningsmannen tågvärden i ansiktet och slog dessutom till lokföraren i ansiktet.

För det döms mannen till våld mot tjänsteman och förgripelse mot tjänsteman.Senare under dagen greps mannen och då visade det sig att han bar kniv.Förutom fängelse ådöms även mannen att betala skadestånd till offren. Den dömde mannen, som har problem med alkoholmissbruk och tingsrätten anser att det finns risk för återfall. Han har tidigare dömts av Växjö tingsrätt för bland annat stöld, bedrägeri och våld mot tjänsteman.

Andreas Jönsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons