Annons

Norra Skåne gratulerar

Personligt 80 år fyller den 4 oktober Thore Jönsson, Höganäs.
Personligt • Publicerad 3 oktober 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
Thore Jönsson
Thore Jönsson

Han var SIF:s förre regionchef och har varit anställd inom Svenska Industritjänstemannaförbundet först som ombudsman i Helsingborg och sedermera som regionchef för nordvästra Skåne.Thore Jönsson är född i Lund men har tillbringat större delen av sin uppväxt på Österlen.

Efter examen i Ystad fick han anställning vid Sockerbolaget i Köpingebro och året därefter i Örtofta. I mitten av 50-talet flyttade han till Höganäs som anställd vid Höganäs AB. Där var han verksam i åtta år. Där blev han också aktiv i den fackliga rörelsen. Thore Jönsson var också en tid ordförande i TCO i nordvästra Skåne.

Annons

Han var tidigt intresserad av idrott och friluftsliv och var i yngre år en lovande 1500-meters löpare. Han har också deltagit i de flesta långdistanslopp i Skåne, en mängd cykellopp och han har åkt Vasaloppet på skidor tio gånger.Som idrottsman var det naturligt att vara helnykter. Han anslöt sig till nykterhetsrörelsen, där han fick många uppdrag.

För cirka ett år sedan flyttade han från sina träningsmarker och sin villa på Söderåsen till en lägenhet i Höganäs. Där ägnar han sig mest åt frimärkssamling. Som omväxling kan det bli en tur på Kullaberg, som minner om gamla tider.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons