Annons

Röster från bygden om Fridolin

VITTSJÖ Många människor glada och stolta över statsministerns besked.
Hässleholm • Publicerad 3 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

- Trevligt med en Vittsjöbo i så hög ställning, säger pensionären Ebbe Persson från Vittsjö. Han kan nog åstadkomma något. Men han ska akta sig för att höja bensinskatten. Och kärnkraften bör vi behålla. Vi måste ju ha ström.

- Hur ska det gå för folk på landsbygden, om de höjer skatten på bensin? Då kommer väl inte hela Sverige att leva? Jag är inte mycket för kärnkraft, men strömmen behöver vi.

Annons

Ingvar Larsson är lantbrukare i Verum:- Inte helt oväntat, detta. Han är jätteduktig, men jag kan inte förlika mig med hans idéer. Som utbildningsminister kommer Fridolin säkert att göra nytta, men som landsbygdsminister skulle han ställa till skada.

- Med Miljöpartiets politik blev det snart katastrof, ja, svält på mat- och livsmedelssidan. Landsbygdsministern bör inte försvinna. Vi ute på landet riskerar att bli styvmoderligt behandlade utan minister.

Oppositionsrådet Lena Wallentheim (S) bor i Emmaljunga. Hon har känt Fridolin sedan länge:- Det är bara att säga ett stort grattis. Detta är verkligen jätteroligt. Det här blir bra. Gustav brukar prata väl om både Vittsjö och resten av kommunen. Hans sommartal i Vittsjö är viktiga. Fridolin är en bra ambassadör för vår bygd.

- När jag var ny som skolpolitiker, blev jag kontaktperson vid Bjärnums skola. Elevrådet hade då en duktig kille som ordförande. Han hette Gustav Fridolin. Grabben öste frågor över mig. En mycket engagerad elev.

Dolores Öhman i Hässleholm är Miljöpartiets gruppledare i kommunfullmäktige:- Mycket, mycket glädjande. Roligt att få med en Vittsjöbo i regeringen. Gustav är så kunnig och har många bra idéer.- Detta är dagens bästa "bud" från Stockholm. Fridolin kommer inte att riva allt det gamla. Det finns även förpliktelser med Miljöpartiets nya uppgifter. Nu ska vi upp till bevis.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons