Annons

Två års fängelse för mordbrand

KNISLINGE Två års fängelse för mordbrand. Det blir straffet för en 19-åring som döms för att ha eldat upp kyrkans kaffevagn utanför Coop i Knislinge.
Publicerad 3 oktober 2014 • Uppdaterad 15 december 2021
Brand utanför Coop i Knislinge.
Brand utanför Coop i Knislinge.

Husvagnen som under sommaren skulle fungera som ”Det goda fiket” brann ner natten till den 25 juni. Och branden hotade hela Coop-byggnaden i centrala Knislinge. Vagnen var placerad bara ett par meter från Coop, men räddningstjänsten kylde ner väggen till affären och lyckades hindra branden från att sprida sig. Husvagnen blev dock totalförstörd.

En 19-åring häktades misstänkt för att ha anlagt branden och ytterligare en person, en 25-åring, häktades misstänkt för medhjälp.19-åringen erkände att det var han som satte eld på husvagnen och nu har domen kommit. 19-åringen döms till två års fängelse samt till att betala skadestånd till kommunen på 14 000 kronor. Han ska stanna i häktet tills domen vinner laga kraft.

Enligt Kristianstads tingsrätt är det bevisat att mannen hällde brandfarlig vätska på husvagnen och tände på. Det fanns risk att hela Coop skulle slukas av lågorna, men det fanns ingen fara för någon annans liv och heller ingen risk att branden skulle spridas till fler byggnader, enligt domen. Därför bedöms det som mordbrand av normalgraden och inte grov mordbrand.25-åringen som också suttit häktad frias från anklagelserna om medhjälp till mordbrand.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons