Annons

Oklara fakturor från Kunskapsporten

HÄSSLEHOLM Bolaget hänvisar till ”gentlemen’s agreement”.
Hässleholm • Publicerad 4 oktober 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
Vem ska betala den nya LED-skärmen på Norra station? Kommunen
Vem ska betala den nya LED-skärmen på Norra station? Kommunen

Vem som ska betala skärmen är alltså i nuläget högst oklart.Enligt kommunchefen Bengt-Arne Persson, som mejlledes svarat bolagets vd Joakim Ollén, hänvisar Kunskapsportens fastighetschef Alexander Klein till en muntlig överenskommelse, en så kallad ”gentlemen's agreement” som innebär att kommunen ska stå för kostnaden.Alexander Klein hänvisar där till personer, både tjänstemän och förtroendevalda, som inte längre arbetar kvar på kommunen.– Alexander hänvisar också till mig och fastighetschef Mats Svensson och detta är inte ok då vi inte varit med i några diskussioner eller muntliga överenskommelser kring LED-skärmen, skriver Persson till Ollén.

Kommunchefen kräver nu att få veta namnet på den eller de personer som lovat något utöver det som är formellt beslutat.Samtidigt förs diskussioner mellan kommunen och Kunskapsporten om återbetalning av hyra för ytor i M2-huset på Norra station. Och en faktura för inredningen på trygghetsboendet Pärlan, på 375 000 kronor, ligger obetald sedan 1,5 år tillbaka.– Innan vi fått underlag som styrker inköpen kommer vi inte att betala, säger omsorgschefen Annika Andersson till Norra Skåne.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons