Annons

Osbybostäder köper Favortitentomten

OSBY Bolaget ska bygga mellan åtta och tio hyresrätter.
Osby • Publicerad 4 oktober 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

På tomten, som ligger i närheten av Hasslarödsskolan, fanns en gång i tiden en mataffär. Men sedan affären monterades ner har tomten legat öde, förutom när den använts för parkering eller som spelplats för gästande cirkusar.

Nu ska dock marken bebyggas. I förra veckan undertecknades ett köpekontrakt mellan kommunala Osbybostäder och de förra ägarna, som varit en konstellation bestående av fyra företag. Osbybostäders vd Ingvar Wimhed har redan lagt ut en intresseanmälan för presumtiva hyresgäster på bolagets hemsida.

Annons

För nu ska det gå undan. Detaljplanen för fastigheten behöver inte ändras för att man ska kunna bygga mellan åtta och tio radhus eller parhus, vilket gör att man inte riskerar långdragna överklagandeprocesser som försenar bygget.

Redan i slutet på 2015 kan husen vara inflyttningsklara, om den kommande vintern blir mild. Ett snabbt bygge förutsätter dock också att det finns några byggfirmor som lämnar anbud i den kommande upphandlingen, något som inte kan tas för givet.Intresset bland lägenhetsletare har, sedan intresseanmälan lades upp häromdagen, varit stort.

– Vi har redan fått två som är intresserade, säger Ingvar Wimhed. De kan nu vara med och utforma hur vi ska bygga. Det är första gången som vi tar in intresseanmälningar först och gör upphandlingen sedan.

Torbjörn Wester
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons