Annons

Vinna eller försvinna för Hessleholm

Fotboll Vinna eller försvinna. Det är förutsättningarna för FC Hessleholms damer inför ödesmatchen borta mot Borgeby.
Sport • Publicerad 4 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi måste utgå från att Stattena vinner, säger FCH-tränaren Daniel Nilsson som har samtliga spelare tillgängliga i den avslutande matchen mot tabelltrean Borgeby.– Vi har inga avstängningar, sjukdomar eller skador och det är första gången på fyra-fem matcher. Det känns väldigt bra inför en så här viktig match.Borgeby har ingenting att spela för i eftermiddag. Bra eller dåligt – det återstår att se.– Borgeby har passat oss ganska så bra tidigare även om vi fick stryk med 1–5 på hemmaplan. Det är ett spelande lag och det passar oss bättre än fysiska lag. De har varit lite ojämna i prestationen i de senaste matcherna men är väldigt spelskickliga.Måldrottningen Josefine Lindqvist måste bevakas. I laget finns också Isabel Aguilar som återfanns i FCH så sent som i fjol.Julia Ottosson var avstängd senast men är nu tillbaka i mittförsvaret. Rebecca Olofsson tar plats på mitten medan Matilda Agardius testas på topp.– Vi vill få in tyngd och kraft i vårt anfallsspel. Hon är stark och duktig på att hålla i bollen och har dessutom ett bra skott.FC Hessleholm parkerar ovanför strecket, en bräcklig poäng före Stattena. FCH-ledningen kommer att ha stenkoll på matchen mellan Skurup och Stattena.– Det gäller att gå för seger – men på ett smart sätt. Vi kan inte köra tokoffensiv utan det gäller att vi har lite koll, säger Nilsson som är inställd på att FC Hessleholm spelar division ett-fotboll även nästa säsong.– Vi är tillräckligt bra för det.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons