Annons

Föll i avgörande matchen

Sport • Publicerad 5 oktober 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
Det blev en tung lördag för Daniel Nilsson och FC Hessleholm som åkte ur division ett. Foto: Stefan Sandström
Det blev en tung lördag för Daniel Nilsson och FC Hessleholm som åkte ur division ett. Foto: Stefan Sandström

Förutsättningarna var enkla. Det krävdes vinst borta mot Borgeby för att spela kvar i division ett.Vid förlust hade FC Hessleholm varit tvunget att förlita sig på att Skurup skulle slå Stattena. Men den räddningsplankan försvann omgående. Redan i den andra halvlekens första minut hade de betydligt hungrigare Helsingborgstjejerna vänt 0–1 till 2–1 och Stattena satte därefter även ett 3–1-mål.I den första halvleken fanns det egentligen ingenting som talade för att FC Hessleholm skulle gå bet på uppgiften mot tabelltrean som enbart hade äran att spela för.– Vi gjorde en grymt bra första halvlek där vi förde spelet. Julia Lennartsson hade två frilägen som hon missade och Elin Wennerberg hade ett bra nickläge. Men vi skapade alltså tre riktigt vassa chanser, säger Daniel Nilsson.Sex minuter in i den andra halvleken tog Borgeby ledningen genom Emma Nilsson. Då rasade allt för FC Hessleholm.– Precis före målet hade Rebecca Larsson haft ett halvt friläge men skottet gick utanför. När de gjorde 1–0 tappade vi mentalt.Målet stressade FCH.– Fram tills dess hade vi varit det bättre laget. Men efter målet blev vi långa i våra lagdelar och det utnyttjade ett spelskickligt Borgeby. Vid 1–0 tappade vi vårt mentala fokus – och matchen. Det var det målet som gjorde att vi dog.I tät följd kom även 0–2 (52) och 0–3 (58) genom Borgebys skyttedrottning Josefine Lindqvist.Trots att det återstod en halvtimme av matchen var det redan över. Och FC Hessleholms öde var beseglat.Det blir till att hämta ny kraft i division två nästa säsong.Daniel Nilsson medger att det var bittert att inte kunna förvalta det spelövertag och de chanser som skapades i första halvlek men samtidigt var det kanske ändå inte i sista omgången som kontraktet gick förlorat.– Det var väl egentligen i slutet på våren där vi hade mycket folk borta och där vi tappar poäng som gör att vi är där vi är.Två tidiga korsbandsskador på Linnéa Jonasson och Ebba Holmberg gjorde också förutsättningarna sämre för FC Hessleholm.– ”Lelle” hade säkert gjort någonstans mellan 18 och 22 mål för oss i år. Har man en sådan målskytt så ramlar man inte ur en serie. då hade vi snarare varit bland de fem bästa. Vi har ingen annan i truppen som har de forwardsegenskaperna, att både kunna hålla i bollen och gå på djupet. Men hade vi inte fått de här andra småskadorna så tror jag att vi hade klarat oss kvar.Daniel Nilsson kunde inte lämna besked om sin egen framtid under söndagen.– Vi har haft diskussioner under ett par veckor och ska sätta oss ner under de närmaste dagarna. Allt får lägga sig lite. Det har varit en tung helg för hela föreningen.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons