Annons

Hemvävda IFK pallade pressen – det var längesen

Krönika Marika Höghäll: Solen sken över IFK Hässleholm i lördags. Det var ett tag sedan sist
Sport • Publicerad 6 oktober 2014 • Uppdaterad 14 december 2021

Under de senaste åren har det mest handlat om degradering ... Men i år hände något. Daniel Nilsson – som (tyvärr för IFK) lämnade och hjälpte Rosengård till SM-guld – ritade upp ramarna föredömligt och Patrik Lennartsson pumpade in vinnarinstinkt och vilja i den hemvävda truppen. Visst, det har hackat lite i höst, men det är inte lätt att vara jagad. Därför var det mycket imponerande av IFK att vinna mot Tollarp. Tollarp må vara ett bottenlag, spelet var kanske inte det bästa, resultatet var knappa 0–1. Men IFK vann. VANN. När det gällde som mest, när de hade allt att förlora. Det har gulsvart inte klarat av på länge och spelarna och IFK-ikonen Lennartsson förtjänade verkligen den där segerfesten i lördags kväll.Nu ska det blir riktigt intressant att se om det här spännande och talangfulla IFK-gänget fortsätter att utvecklas och klarar av division två-spel.

Mitt i all glädjeyra och med sången ekande från omklädningsrummet ringde Patrik Lennartssons mobil. Det var dottern Julia som kom med beskedet att FC Hessleholm hade förlorat i Borgeby och trillat ur ettan.”Att man aldrig ska få vara riktigt glad”, suckade Lennartsson.Det är en stor sorg för fotbollen i Hässleholm att FCH inte klarade sig kvar. Skadorna blev förödande. Jag tänker i synnerhet på Linnéa Jonassons korsbandsskada efter fyra matcher. Då hade den 16-åriga talangen gjort tio mål – med det blev hon lagets bästa målskytt även efter 20 omgångar.Bara några timmar efter att FCH hade manifesterat bredden med dubbla derbyn på Österås för flickor födda 04 och 05 rasade representationslaget ner i tvåan. Med det hårda jobb som lagts ner på sammanslagningen är föreningen värd att spela i division ett.

Annons

Vad ska man säga om IFK Osby? Denna blåvita raket som skjutit upp från anonymiteten i division sex och kan göra IFK Hässleholm och Hässleholms IF sällskap i division två nästa säsong. Under Ulf Larssons trollspö har IFK Osby visat en remarkabel förmåga att verkligen prestera som bäst när det gäller som mest.Nykomlingen Osby har slagit både IFK Hässleholm och Bromölla i år. Det säger en del om lagets kapacitet, tyngd och tränarens taktiska fingertoppskänsla. I lördags kom över tusen personer till Osby IP. Det är en imponerande siffra. Men det stannar inte där, för med snittet på 522 åskådare är IFK Osby den största publikmagneten bland samtliga division tre-lag i hela Sverige.Sträck på er Osbybor!

Är du intresserad av att höra vad IFK Hässleholms spelare sa direkt efter slutsignalen i lördags? Då kan du titta in på nsk.se där vi under måndagen lägger ut klipp från Tollarps IP.Det finns en hel del godbitar – jag lovar.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons