Annons

Klar hemmavinst efter slutforceringen

Ishockey Osby gav sig aldrig och malde ner HA74
Sport • Publicerad 6 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Osby drabbades direkt av två avbräck i hemmapremiären. Jakub Komma och Alexander Jönsson spelade två-tre byten men tvingades senare kliva av efter att båda slagit upp sina tidigare skador.– Som en säkerhetsåtgärd fick de kliva av. Bättre att de går av nu och kan vila än att något värre händer, säger Johan Hedman, tränare i Osby.

Osbys Christoffer Ljungdahl öppnade målskyttet redan efter drygt fem minuter. Ett ologiskt mål med tanke på att HA74 fram till dess och även i fortsättningen av perioden var det mycket bättre laget.Osby gav bortalaget stora ytor att spela på och i början av andra perioden kom också kvitteringen, i powerplay. När Mattias Söder sedan drog på sig en utvisning trodde nog många att HA74 skulle ta ledningen.

Annons

Men ologiskt var ordet för dagen och symboliserades av att Jesper Adolfsson, tio sekunder efter utvisningen, nyttjade ett backmisstag och stormade fram mot mål men blev fälld och domaren utdömde straff. Adolfsson satte straffen själv och den gick med enkelhet in i målet.– Det var en solklar straff och skönt att den gick in. Jag har bara en straffint, avslöjade Jesper Adolfsson efteråt.

HA74 fortsatte dock pressa på ett Osby som drog på sig massor av utvisningar matchen igenom. Bortalaget utnyttjade på slutet av andra ett powerplay igen och kvitterade till 2-2. Men ni har nog redan räknat ut det, och jovisst, bara femton sekunder senare lyckades André Folkestad åter ge Osby ledningen strax innan pausvilan.I tredje perioden skrinnade Osby ifrån både fartmässigt och målmässigt och nu var det i stället HA74 som ådrog sig utvisningarna.

Jesper Adolfsson satte 4-2 i powerplay och sedan lyckades bortalaget aldrig komma ikapp.– Vi kämpar i 60 minuter och det ger utdelning. De har det mesta av spelet men till sist tar de slut. Det är såhär vi måste spela för att ta poäng och kul att visa publiken att vi krigar. Det blir lite mycket utvisningar, framför allt i andra perioden, men sen sätter vi ner klubban på isen, säger Johan Hedman efter att segern bärgats.

bild 1/3
bland annat tog han en straff.
Jesper Adolfsson blev Osbys poängkung mot HA74 med sina två mål och två assists. Foto: Stefan Sandström
Pontus Persson hade en svettig match men räddade Osby flera gånger
bland annat tog han en straff.
Jesper Adolfsson blev Osbys poängkung mot HA74 med sina två mål och två assists. Foto: Stefan Sandström
Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons