Annons

En stilla protest mot främlingsfientlighet

vinslöv Furutorpsskolans elever samlades på skolgården för att visa att man är emot rasism och skadegörelse av skolan.
Hässleholm • Publicerad 7 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

– Det var elevrådet som tog initiativ till den här manifestationen, berättar rektor Johan Johansson.För ett par veckor sedan klottrade någon hakkors på skolan. Elevrådet bestämde sig då för att ta avstånd från händelsen genom att samla skolans elever vid flaggstången.– Klottret var inte riktat mot någon enskild, men det är en väldigt dum grej och jag tycker det är mycket positivit att elevrådet markerar, säger Johan Johansson.

När klockan slår ett går elever, lärare och skolpersonal ut på skolgården.Elevrådets ordförande Julia Olofsson gör sitt bästa för att överrösta klungan:– Nu börjar manifestationen!Hon berättar att manifestationen har en hashtag på instagram.– Vi hoppas att andra ska göra liknande manifestationer på andra skolor och lägga upp bilder under hashtag ”skolmanifestation”, säger hon.Efter två tysta minuter är det dags att gå in igen. – Det här känns bra, nu har vi visat vad vi tycker, säger Julia Olofsson.

bild 1/3
Vinslöv
Vinslöv
Julia Olofsson
Vinslöv
Vinslöv
Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons