Annons

Kräver bättre Lönsbodatrafik

OSBY Pendlingsmöjligheterna mellan Lönsboda och Kristianstad måste förbättras. Det skriver kommunalrådet Anders Pettersson (C) och kommunchefen Pia Lindvall Bengtsson i ett yttrande till Skånetrafiken.
Osby • Publicerad 7 oktober 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Skånetrafiken är just nu i färd med att uppdatera sitt så kallade trafikförsörjningsprogram, ett dokument som ska visa vägen för hur framtidens kollektivtrafik ska organiseras. Dokumentet sträcker sig fram till 2030 och uppdateras en gång om året.Det är i samband med denna uppdatering som Osby kommun har yttrat sig till Skånetrafiken om vad man anser bör förändras i programmet. En viktig punkt är pendlingsmöjligheterna mellan kommunens näst största ort Lönsboda och det regionala centrumet Kristianstad. Under flera år har trafiken mellan orterna försämrats och i dag krävs två byten, något som är under all kritik enligt Anders Pettersson och Pia Lindvall Bengtsson.De två tar även upp andra saker de anser bör förändras i programmet. Bland annat måste beslutet att dra in busstrafiken på de sträckor som fick pågatågstrafik omprövas, menar de.Kommunstyrelsen ställde sig i förra veckan bakom yttrandet.

Torbjörn Wester
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons