Annons

Light of Day till Blå salongen

Nöje \"Jag kan lova att Hässleholm aldrig har sett en konsert som den här förut, med det bästa som finns av blues, rotrock och americana, säger Joe D’Urso\"
Publicerad 7 oktober 2014 • Uppdaterad 14 december 2021
Joe D’Urso är bara en av artisterna som medverkar när Light of Day kommer till Hässleholm den 12 december
Joe D’Urso är bara en av artisterna som medverkar när Light of Day kommer till Hässleholm den 12 december

Joe D'Urso, som själv har en framgångsrik musikkarriär, har varit med ända sedan det hela startade, med att ett gäng artister firade sin manager och vän, Light of Days grundare Bob Benjamin, på hans 40-årsfest med en välgörenhetskonsert till förmån för Parkinsons sjukdom, En sjukdom Bob Benjamin själv drabbats av. Sedan dess har organisationen vuxit rejält och hittills samlat in mer än 2,5 miljoner dollar till Parkinsonforskning.

I år gör Light of Day drygt 70 konserter i 14 länder, som ”uppvärmning” inför den stora finalen som inleds i New York och avslutas i New Jersey i januari. Att man nu förlagt en av de europeiska konserterna i Hässleholm har både med tillfälligheter och Jörgen Johansson att göra. Jörgen, som själv har medverkat i flera Light of Day-konserter, såväl här i Sverige och Köpenhamn som i Asbury Park – för snart tre år sedan delade han scen med Bruce Springsteen själv, har länge velat få hit turnén.– Vi hade ett datum ledigt, mellan spelningarna i Köpenhamn och Oslo så tillfället infann sig. Ibland är det inte svårare än så, säger Joe D'Urso och skrattar.

Annons

Joe D'Urso kommer att medverka i nästan alla spelningarna på årets turné och med sig tar han ett gäng duktiga musiker. – Alla är kanske inte ”household names” (välkända för allmänheten), men alla är etablerade artister eller unga talanger på väg upp och hyllade. Anthony D'Amato till exempel har nyligen skrivit kontrakt med samma skivbolag som Steve Earle, säger Joe D'Urso.Steve Conte, gitarrist i New York Dolls och Michael Monroe och med en egen ny skiva som Little Steven (Van Zandt, gitarrist i Bruce Springsteens E Street Band) hyllat i bagaget, följer också med på den europeiska turnén som kommer till Hässleholm, liksom Rob Dye. Och som vanligt när Light of Day gör ett turnéstopp tar man även in lokala artister.– Jag har bett Jörgen, som jag känt länge, att spela och vill gärna ha med även Todd Smith. Vi kommer att kunna presentera hela uppställningen inom kort, säger Joe D'Urso.

Att få artister att ställa upp för ändamålet är inget problem, säger Joe D'Urso.– Jag har turen att känna en massa artister och talanger och folk från New Jersey och New York är väldigt generösa. Och det skadar förstås inte att Bruce Springsteen hjälper till – av de 14 huvudkonserter vi haft i Asbury Park har han medverkat i tio. Vi vet aldrig när eller om han kommer, gör aldrig reklam för det, men kan han så dyker han upp och då är han bara en i gänget, säger Joe D'Urso.

För Jörgen Johansson själv blir det förstås en tidig julklapp att få hit det här gänget i december. – Light of Day betyder ofantligt mycket för mig, inte minst för att jag och Anders Mårtensson, i samband med att vi gjorde vår bok om Asbury Park, fick träffa Bob Benjamin, säger Jörgen Johansson.Light of Day-konserten i Hässleholm hålls i kulturhusets Blå salongen den 12 december och biljetterna släpps på fredag.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons