Annons

Knapp premiärförlust för Glimma

Ishockey Efter en nervös inledning spelade Glimma HK upp sig och var nära att knipa en poäng i Landskrona mot Lejonet som vann med knappa 3–2.
Sport • Publicerad 10 oktober 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

– Vi var nära en kvittering i slutet, säger Torbjörn Jonsson som tillsammans med Mattias Pamp är tränare i Glimma.Hemmalaget dominerade den första perioden och gjorde 1–0 redan i den femte minuten i power play genom Oscar Winge. Simon Rörstrand spädde på till 2–0 efter nio minuter i en period där hemmalaget vann skotten med 16–5.– Det var lite premiärnerver i början av matchen, menar Jonsson som fick se Lukas Lundborg göra 3–0 några minuter in på mellanperioden.

Strax därefter fick Glimma chansen att spela i power play vilket de utnyttjade då Kevin Andersson gjorde säsongens första Glimmamål.Andreas Hardarsson reducerade till 2–3 i fyra minuter in på slutperioden för Glimma som i slutet tog ut målvakten då Lejonet fick en spelare utvisad och spelade sex mot fyra i en halv minut.

Annons

– Vi hade varit värda ett mål då vi hade en puck i stolpen och en i ribban, säger Torbjörn Johnsson som menar att man får ha lite tålamod.– Vi har ett till stora delar nykomponerat lag så det tar några matcher innan vi är riktigt samspelade.

Bra i Glimma var målvakten Filip Brandett som räddade 40 av 43 skott samt Kevin Andersson som visade vägen för de andra med bra inställning.För Glimma blir det hemmapremiär nu på söndag då Sannarp kommer på besök.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons