Annons

On Q gör comeback på scenen

Nöje På 1990-talet hade coverbandet On Q framgångar lokalt och spelade för hängivna fans. I kväll återförenas bandet för en spelning på Farozon.
Publicerad 10 oktober 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
On Q i reptagen inför kvällens spelning. Foto: Emelie Munkberg
On Q i reptagen inför kvällens spelning. Foto: Emelie Munkberg

– Vi kan lova ett sjujäkla drag, säger sångaren och gitarristen Henrik Henriksson.The Commitments (1991) gjorde succé på bio och i Hässleholm satte ett gäng pågar i gång att spela soul och rock med inslag av blås, med Wilson Pickett och Otis Redding som inspirationskällor.

– Det var inte så många andra lokala band som hade blås och vi spelade på ställen som Tropic Star och på torget. Det kom alltid mycket folk och vi hade en ganska trogen publik, minns Henrik Henriksson.Det är nästan tio år sedan On Q senast uppträdde tillsammans och förutom Henrik Henriksson består bandet som i kväll kl 22 äntrar scenen av Jörgen Grahn, trummor, Mattias Wiik, klaviatur, Leif Holmberg, bas, Peter Magnusson, saxofon, Hubbe Holmberg, trombon och Björn Svensson på trumpet.

– Vi har nog tänkt fortsätta lira en och annan gång, vi får se hur responsen blir. Men vi hoppas att den gamla trogna publiken kommer, och en massa nya, säger Henrik Henriksson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons