Annons

P2 gamla sjukhus blir asylboende

HÄSSLEHOLM Det före detta regementssjukhuset på P2 fick i går ett positivt tilldelningsbeslut från Migrationsverket, och kan ta emot 65 asylsökande när lokalerna är godkända.
Hässleholm • Publicerad 10 oktober 2014 • Uppdaterad 15 december 2021
Före detta sjukhuset på P2 kan inom kort bli boende för 65 asylsökande. Foto: Robert Rolf
Före detta sjukhuset på P2 kan inom kort bli boende för 65 asylsökande. Foto: Robert Rolf

Migrationsverket har genomfört årets femte direktupphandling, och efter den fick HSRM Konsult AB i Kvidinge ett positivt tilldelningsbeslut för att driva ett anläggningsboende för asylsökande i gamla sjukhuset på P2. Enligt beslutet från Migrationsverket kommer det att finnas 65 platser på asylanläggningen på P2.När en inflyttning i lokalerna kan ske är däremot inte klart. Först ska Migrationsverket besiktiga de tilltänkta lokalerna och godkänna dem ur ett verksamhetsperspektiv innan det kan bli tal om inflyttning.Förutom P2 gamla sjukhus fick även Zenitgården, Tostarp, ett positivt tilldelningsbeslut av Migrationsverket, och där gäller det 50 platser. Däremot har Tostarpsgården ännu inte fått något tilldelningsbeslut.Tidningen har försökt att nå någon företrädare för HSRM Konsult AB utan att lyckas.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons