Annons

Tjejer som älskar fotboll

OSBY Det är inte bara IFK Osbys A-lag herrar som är på gång.
Osby • Publicerad 11 oktober 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Under våren gick det lite knackigt för tjejerna. Men på slutet tog det fart.– Med lite ändrat spelsystem och ett enklare och rakare spel gick det bättre, säger lagets huvudtränare Mattias Persson som började sitt uppdrag i somras.– Vi har otroligt många duktiga tjejer med mycket fotboll i sig.

Redan nu börjar planeringen inför nästa säsong. En effektiv vinter- och vårträning körs igång för att kondition och motivation ska vara på topp när säsongen börjar.Tjejerna vi träffar är taggade. Och man kan med fog påstå att det har blivit drag i fotbollen i Osby. För det första håller herrarnas A-lag på att kvala till division två.För det andra har fotbollsakademin Calcio satt orten på den nationella fotbollskartan och för det tredje har alltså damlaget kommit igång med besked.Isabella Sjöstedt, Svea Gonezgonez, Nora Sjöstedt, Wiebke Köster, Beatrice Svensson Cehlin, Nelly Sand och Jennifer Petersson försäkrar att fotbollen lever i Osby.

Annons

På frågan varför de spelar säger en av dem förvånat:Varför vi spelar? För att det är fotboll så klart! Fotboll!Och de andra nickar instämmande.

Okej, mer då?– Sammanhållningen, flera av oss har hängt ihop sedan vi var en sju, åtta år, säger lagkaptenen Nelly Sand. – Sedan blev det otroligt kul när vi började vinna så klart. Vi kände oss faktiskt riktigt proffsiga när vi gick ut på planen.Hela gänget ser nu fram mot konstgräsplan och nya omklädningsrum.Och de kommer att ge järnet när väl säsongen börjar.Tränaren Mattias Persson, som kommer från Kristianstad, har ett förflutet som spelare i bland annat Vä och Åsum. I Åsum jobbade han även som ungdomstränare.

bild 1/4
IFK Osby kan ståta med ett framgångsrikt A-lag. Men tjejernas matcher har också uppmärksammats.
IFK Osbys tjejer blir något att räkna med inför nästa säsong med nye huvudtränaren Mats Persson. På bilden några av lagets mellan 20 och 25 aktiva. Foto: Maja Ögren Andersson
Nelly Sand
mittfältare och lagkapten för Osbytjejerna som vädrar morgonluft med nya tränaren Mats Persson.
IFK Osby kan ståta med ett framgångsrikt A-lag. Men tjejernas matcher har också uppmärksammats.
IFK Osbys tjejer blir något att räkna med inför nästa säsong med nye huvudtränaren Mats Persson. På bilden några av lagets mellan 20 och 25 aktiva. Foto: Maja Ögren Andersson
bottom
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons