Annons

Man knivskar två – sköts av polis

Kristianstad Mannen knivskar först två personer utanför nattklubben Grand och sköts sedan i benet av polis när han skulle gripas.
Publicerad 12 oktober 2014 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Läsarbild/Cellnews
Foto: Läsarbild/Cellnews

Händelsen inträffade i centrala Kristianstad i natt. Efter att mannen hade knivskurit två personer utanför nöjesstället flydde han från platsen. En polispatrull fick dock syn på honom i närheten av brottsplatsen.– När man försökte ta kontakt med honom valde han att gå mot polisen, säger Eva-Gun Westford, informatör vid Skånepolisen.

Han vägrade släppa kniven och enligt polisen uppstod då en nödvärnssituation. Enligt ett vittne som tidningen Aftonbladet talat med ska då han ha kastat sin jacka på marken och gjort utfall mot polisen med sin kniv. Varningsskott avlossades och efter det sköt polisen 35-åringen. Skottet träffade i benet.Trots skottskadan fortsatte dramat. 35-åringen lyckades än en gång fly. Han sprang vidare och hoppade i en kanal. Först efter att ha legat två timmar i kanalen gav mannen upp och kunde gripas av polisen.

Annons

Såväl den skottskadade mannen som de två knivskurna fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad. Samtliga var vid medvetande vid ankomsten till sjukhuset. En av de knivskurna föreföll först vara allvarligt skadad. Men vid sjutiden på söndagsmorgonen var läget stabilt för alla tre och senare under dagen kunde en av de knivskurna lämna sjukhuset.

Den 35-årige mannen är enligt Eva-Gun Westford hemmahörande i Kristianstad och sedan tidigare okänd av polisen. Han anhölls vid 13-tiden på söndagen. Hans skador var inte allvarligare än att han också kunde lämna sjukhuset.

torwes0
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons