Annons

Författare har gått ur tiden

Dödsfall Författaren och litteraturforskaren Helmer Lång har avlidit i en ålder av 90 år.
Personligt • Publicerad 13 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

I många år var han kulturskribent på Skånska Dagbladet där han bland annat recenserat flera böcker samt utställningar. Helmer Lång disputerade 1966 vid Lunds universitet på en avhandling om Kolingen och hans fäder och hans forskning har i synnerhet rört Albert Engström och Fritiof Nilsson Piraten. Han var även med och grundade Piraten-sällskapet. Närmast anhöriga är hustrun Hustrun Solbritt Lindfors Lång, tre söner och barnbarnen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons