Annons

Familjekväll på temat trafiksäkerhet

Mala Att synas i trafiken är viktigt och i går fick elever lära sig om trafiksäkerhet och reflexer på familjekväll vid Mala skola.
Hässleholm • Publicerad 14 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

När mörkret föll var det dags för barnen på Mala skola att få lära sig mer om reflexer och hur man gör för att synas om man är ute och går på kvällen.– Vi försöker ordna så att vi gör trevliga saker tillsammans och det är viktigt med reflexer och trafiksäkerhet, säger Lina Johansson, som är en av föräldrarna som sitter med i skolans lokala styrelse som har tagit initiativ till reflexkvällen. Allra först fick barnen ett besök av Mikael Kullberg och Willy Wehlin från Motormännen, som delade ut reflexer och lät barnen testa att mäta bilarnas hastighet med hjälp av en laserpistol.– Det var kul, säger Nelly Westesson, som får hastigheten 34 kilometer i timmen på sin bil.Efter det här ska barnen få se hur man syns i mörkret. Längs en sträcka har arrangörerna hängt upp kläder på pålar. Mörka och ljusa, med och utan reflexer. Med mörka kläder syns man först på 20-30 meters avstånd och i 50 kilometer i timmen har föraren två sekunder på sig att stanna.

bild 1/2
från Motormännen
Nelly Svensson får hjälp av Mikael Kullberg
från Motormännen
Nelly Svensson får hjälp av Mikael Kullberg
Anna Persdotter
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons