Annons

Hela familjen under ett och samma tak

VITTSJÖ I somras gick familjen Almehimeed/Hinnos flytt i stöpet, men nu har de äntligen flyttat in i ett hus där hela familjen kan bo tillsammans.
Hässleholm • Publicerad 14 oktober 2014 • Uppdaterad 14 december 2021
I går kunde makarna Mustafa Almehimeed och Manal Hinno och deras sex barn äntligen flytta in i huset som blev tillgängligt i månadsskiftet september/oktober. Foto: Robert Rolf
I går kunde makarna Mustafa Almehimeed och Manal Hinno och deras sex barn äntligen flytta in i huset som blev tillgängligt i månadsskiftet september/oktober. Foto: Robert Rolf

Sexbarnsfamiljen har varit i Sverige i nästan ett år, och efter att ha fått uppehållstillstånd för några månader sedan tog de nästa steg i går när de kunde flytta in i ett eget hus.– När det inte blev något med det andra huset hörde faktiskt Lars och Mona Rosén av sig ganska omedelbart och sa att de hade ju ett hus som familjen kunde bo i, och nu är vi här. Det är ett jättefint hus, och familjen är väldigt tacksam för att få flytta hit, säger Ralf Widlund som är engagerad i Resursgruppen och som hjälpt till med flytten.Sedan den förra flytten avbröts i augusti har familjen bott dels på Trobeck, och den senaste tiden i tre olika rum på vandrarhem.– Det förstår alla att det inte har varit någon optimal lösning för någon. Men här har de det bra med fyra sovrum till exempel, och här är till och med en liten trädgård som de får sköta, säger Ralf Widlund som också är noga med att påpeka att det är kommunen som hyr huset av Lars och Mona Rosén.Flytten innebär inte bara att familjen kan bo tillsammans under samma tak. Den innebär också att makarna Mustafa Almehimeed och Manal Hinno äntligen kan skriva in sig på SFI (svenska för invandrare).– När de inte har haft någon fast adress har de inte kunnat göra det, men nu går det bra. Och barnen går i skola här i Vittsjö och i Bjärnum, så det känns som det har löst sig bra för familjen. För deras del är detta första vägen in i samhället, och det är ju det vi vill, säger Ralf Widlund som oförtrutet jobbar vidare i Resursgruppen.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons