Annons

Stark andra halvlek gav Bjärnum segern

Handboll Stefan Larssons grabbar hämtade in fem bollar.
Sport • Publicerad 14 oktober 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
Jacob Larsson satte sina kantlägen och kom upp i sex mål borta mot Malmö HP. Foto: Eva Sandström/Arkiv
Jacob Larsson satte sina kantlägen och kom upp i sex mål borta mot Malmö HP. Foto: Eva Sandström/Arkiv

Det var en mycket belåten bortatränare som njöt av segerhamburgaren före hemfärden till Bjärnum.– Vi gjorde en väldigt bra andrahalvlek, för tredje matchen i rad. Det är den som är glädjande, säger Stefan Larsson.HK Malmös farmarlag, kryddat med tre A-lagsspelare, tog kommandot i den första halvleken och ledde med 13–10 i paus.

Tendensen hade funnits redan i första halvlek när Andreas Gårdemyr kom in i buren och fick bättre och bättre kläm på hemmaskyttarna. Och i andra inleddes vändningen. Bjärnum gick från underläge med 10–15 till ledning med 18–17.– Andreas stängde igen och vi spelade ett mycket bra försvarsspel där Robin Vendel, Anton Andersson och Simon Lindqvist Ottosson fick grepp om deras duktige mittsexa Hampus Nygren. Det verkade också som att vi hade bättre ork.Och framåt öste framförallt Oscar Nilsson på. Högernian gjorde sex mål.– Oscar gjorde några avgörande mål. Det lossnade även för Patrik Sandberg som satte fyra kantmål och en retur.

Annons

Även Jacob Larsson på den andra kanten satte sina lägen och blev sexmålsskytt.– Vi fick elva mål från kantspelarna – det är viktigt i en sån här match, konstaterar Larsson som därmed också vann ”matchen i matchen” mot BHK-fostrade Calle Sjödin som coachade Malmö.

– Calle gratulerade och tyckte att vi var värda segern.När Bjärnums HK-spelarna kollar tabellen i dag blir det med leenden på läpparna. I en haltande tabell tronar BHK nämligen i topp.– Där är flera lag som kommer att vara med och slåss i toppen och nu har vi obesegrade Österlen på fredag. Men vi ska i alla fall vara med där uppe, fastslår Stefan Larsson.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons