Annons

Tillåtet att flyga lågt över centrum

Hässleholm Ingen gjorde något fel när en Jas 39 Gripen flög lågt över Hässleholm i slutet augusti
Hässleholm • Publicerad 14 oktober 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
Ingen gjorde något fel när en Jas 39 Gripen flög lågt över Hässleholm i slutet augusti. Foto: Mathias Berglund
Ingen gjorde något fel när en Jas 39 Gripen flög lågt över Hässleholm i slutet augusti. Foto: Mathias Berglund

Det var i samband med att Försvarsutbildning Hässleholm firade att man jobbat med ungdomsverksamhet i 100 år som ett flygplan flög lågt över Hässleholm.Man hade även andra aktiviteter på Nya Torg.– Jag upplevde inte det som så mycket buller, säger Mathias Berglund, i arrangörsorganisationen.Han tror att det snarare var överraskningen som blev en liten chock för folk på marken.Flygflottiljen F 17 har svarat på brevet och skriver att det är inte vanligt att man flyger lågt över städer, men att det här var speciellt eftersom en frivilligorganisation hade ett evenemang.Dessutom skriver man att det är tillåtet att göra den här typen av flygning, även om man vanligen undviker det.– Bullret var väl inte värre än om man bor i närheten av en flygplats. Jag tror att det som upplevdes konstigt var att först kom planen och sedan bullret, säg Mathias Berglund.

Anders Thall
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons