Annons

Häktad för stöld av märkes

OSBY/LAHOLM En 19-årig man från Laholm häktades på torsdagen på sannolika skäl misstänkt för helgens stöld hos Gunnars kläder i Osby.
Osby • Publicerad 16 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Samma eftermiddag häktades en 22-årig laholmare för häleri som kan sättas i samband med Osbystölden. Häktesförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar och vice chefsåklagare Charlotte Österlund är mycket förtegen om omständigheterna kring brottet.– Jag kan inte ge några som helst detaljer och säger inte mer än att den ena är häktad misstänkt för stölden och den andra för häleri. Inte heller när och hur gripandena skedde.Hon medger dock att stölden handlade om märkeskläder och också att en del av stöldgodset är återfunnet. Hur mycket det stulna var värt vill hon inte säga.Det var under natten mellan lördag och söndag som tjuven eller tjuvarna tog sig in butiken i Osby genom att krossa en ruta. Inget larm utlöstes så stölden kunde genomföras helt ostört. Båda männen häktades då det finns risk för att de undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen och att de fortsätter med sin brottsliga verksamhet.De belades även med restriktioner under häktningstiden, vilket innebär att kontakten med omvärlden blir mycket begränsad. Den äldre av de båda männen är även misstänkt för en grov stöld i Solberga, utanför Laholm. Åtal ska vara väckt inom två veckor.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons