Annons

”En del av ett större komplex”

LUND Karin Svensson Smith (MP) från Lund har nu kommit tillbaka till riksdagen.
Hässleholm • Publicerad 17 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Under flera år har Karin Svensson Smith suttit i jordbruks- och miljöutskottet i Sveriges riksdag, där hon nu åter har ett mandat.Innan hon blev politiker, var hon en period lärare i Hästveda skola.– De samlade kostnaderna för jordbruket ska minska. Självförsörjningen måste öka, framhåller hon.– Ett metangasreduceringsstöd ska utbetalas.– Nu talas det om en skatt på handelsgödsel. Det skulle då bli en avgiftshöjning, men det är inte rätt att rycka loss en enda sak ur ett större sammanhang.– Algblomningen i Östersjön ökar. Andelen kadmium i människokroppen blir högre. Detta är inte bra. Karin Svensson Smith tycker, att vi nu har för stor import av kött i Sverige. Hon vill se fler köttdjur här i landet.– Jag förstår, att lantbrukarna vid Farstorp inte tycker om det här, men handelsgödseln är som sagt bara en del av frågan.– Från Miljöpartiets sida vill vi stödja bra verksamhet, till exempel ekologiskt lantbruk. Vi vill främja den biologiska mångfalden. Partiet kommer framöver att jobba mer med konsumenterna, för att få fler att köpa svenskt kött och andra svenska varor.Tidningen har sökt Gustav Fridolin i ärendet.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons