Annons

Tjejer vann novelltävlingen

hässleholm Norra Skånes chefredaktör Mimmi Karlsson Bernfalk överräckte prischecken.
Hässleholm • Publicerad 19 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Norra Skånes chefredaktör Mimmi Karlsson Bernfalk överräckte prischecken på 1 000 kronor och läste upp juryns motivering:– Du målar upp en inre bild hos läsaren på ett mycket bra sätt med få ord.– Jag har alltid gillat att skriva och läsa. Helst klassiska böcker, berättar Linn Palm som läser humanistprogrammet på C4-gymnasiet i Kristianstad.

Hederspristagare är Rebecca Månsson, som går i nian på Ekenässkolan i Eslöv och Emma Nilsson som också går i nian på T4 Montessori i Hässleholm. de fick 500 kronor var.– Skriva är kul och stimulerande, säger Emma Nilsson.Juryn utgörs av SkD:s kulturchef Gunilla Wedding, Nsk:s kultur- och nöjesreporter Pernilla Ekdahl, bibliotekarie Mia Lindblad och författaren Christina Hård. Sparbanken Skåne står för prispengarna.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons