Annons

M–ledning utsedd

SKÅNE Lindberg blir andra regionrådet. Fem kvinnor i toppen.
Publicerad 20 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

– Valberedningen är enig om alla våra nya namn i regionstyrelsen, berättar Carl Johan Sonesson, som varit ledamot i regionfullmäktige sedan 1999 regionråd och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden under gångna mandatperiod.Pontus Lindberg, även han regionråd, fortsätter det uppdraget fyra år till.Moderaterna backade i regionvalet och fick 35 av 149 mandat. Tillsammans med Alliansen har de 56 mandat. Moderaterna får nöja sig med två regionråd kommande fyra år, mot hittills tre.

Partiet har nu tre ordinarie och fem ersättare i regionstyrelsen.Förutom Carl Johan Sonesson och Pontus Lindberg blir Ulrika Heindorff från Helsingborg ordinarie i regionstyrelsen.– Ulrika har varit min politiska sekreterare, kommenterar Carl Johan Sonesson.Som ersättare har valberedningen utsett Liliana Lindström från Staffanstorp. Hon fortsätter som ordinarie i regionstyrelsen.

Annons

Övriga ersättare är Carina Wutzler från Vellinge där hon redan är kommunalråd, Caroline Wessel från Malmö och Carina Zacchau, kommunalråd i Örkelljunga.Lars Ingvar Ljungman från Vellinge, tungt M-namn och förbundsordförande för partiet i Skåne går också in som ersättare.

– Det är bra att alla står eniga bakom namnen. Vi blir ett starkt och bra team att driva moderaternas politik med sikte på att vinna valet 2018. Sammansättningen är bra på flera sätt. Vi har fem kvinnor och tre män. Åldersmässigt spänner vi från Caroline Wessel, som är 24 år till Lars Ingvar Ljungman, 62.Vi har också fått ett lag som är geografiskt väl spritt över Skåne, säger Carl-Johan Sonesson.På onsdag beslutar valberedningen officiellt att utse sina regionråd och ledamöter i regionstyrelsen.

bild 1/3
Carina Wutzler. (M)
Liliana Lindström (M)
Carl Johan Sonesson (M)
Carina Wutzler. (M)
Liliana Lindström (M)
bottom
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons