Annons

Överklagar vindkraftsbeslut

Hässleholm En privatperson i Nävlinge överklagar kommunfullmäktiges beslut om detaljplan för vindkraftsparken på Nävlingeåsen.
Hässleholm • Publicerad 20 oktober 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT
Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT

Personen vill att länsstyrelsen gör en överprövning.Brevskrivaren anser att kommunen inte tar tillräcklig hänsyn till riskerna för miljö och hälsa, något som kan leda till fara för närboende och allmänheten som rör sig i området. kommunen ha inte följt påpekanden från försvarsmakten som krävt att sju verk tas bort från detaljplanen, menar brevskrivaren vidare och uttrycker också oro för de buller- och skuggolägenheter som han kommer att utsättas för. Brevskrivaren ifrågasätter också den miljökonsekvensbeskrivning som finns i detaljplanen och som han anser är bristfällig. Brevskrivaren pekar bland annat på förekomsten av ett antal rovfåglar och sällsynta fladdermöss.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons