Annons

Förstår inte FV-avhopp

Hässleholm Styrelsen för Folkets Väl är mycket förvånade efter det avhopp av fyra tunga namn inom partiet som skett.
Hässleholm • Publicerad 21 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var i förra veckan som fyra personer meddelade att man hoppar av partiet. Personerna är dess ordförande Åke Nilsson, dess grundare Ronny Larsson, sekreteraren och vice ordföranden Marie Schultz samt ledamoten Sonje Björck.

Styrelsen i Folkets Väl har nu skickat ut ett pressmeddelande där man ställer sig frågande till avhoppen, som man menar inte har föregåtts av några som helst diskussioner eller meningsskiljaktligheter vare sig inom styrelsen eller partiet i övrigt.

Annons

Eftersom man inte haft någon dialog med de fyra avhoppade antar styrelsen ”att det handlar om avvikande meningar om hur partiet ska ledas och synen på sin egen roll i förhållande till sttyrelsen i övrigt i detta arbete”.

I pressmeddelandet uttrycks en beklagan över att de fyra väljer att hoppa av, fyra medarbetare som ”alltsedan partiet grundades och fram till dags dato har bidragit med ett förtjänstfullt arbete i utevecklingen av partiet”.

Slutligen försäkrar den nya ledningen för Folkets Väl att avhoppen inte ska påverka den politik som Folkets Väl kommer at föra i framtiden eller det partiprogram som partiet gick till val på.

Partiet utsåg på måndagskvällen Ernst Herslow till ny ordförande samt Ann Johnsson till sekreterare.

Övriga ledamöter i styrelsen är Björn Widmark, Mikael Björklund, P-G Andersson, Bertil Badics, Torsten Ising, Eskil Johannesson och Lilian Nilsson. Suppleanter är Thom Nilsson och Tommy Wiklund.    

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons