Annons

Kameror ska hindra fler dieselstölder

BROBY Senaste inbrottet gjorde att måttet blev rågat.
Publicerad 21 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var långt ifrån första gången som Stefan Larssons företag på Industrigatan drabbades av stölder.Han har haft påhälsning av tjuvar två gånger den senaste månaden och ett par gånger tidigare i år.Och trots att han har satt upp ett nytt två meter högt staket och vidtagit andra åtgärder så har det inte hjälpt.I fredags lade tjuvarna beslag på 300 liter diesel och ett par dyrbara lastbilsbatterier.Stefan berättar att de försöker att tanka enbart så mycket som går åt för dagen för att ha så lite diesel hemma som möjligt. Den här gången fanns det dock en del att lägga beslag på. De många stölderna drabbar företaget hårt ekonomiskt. – Det är ju inte bara själva stölden som kostar utan mycket runt omkring. Skadegörelse, uppklippta staket till exempel och inte minst förlorad arbetsförtjänst, säger Stefan Larsson.Den senaste stölden räknar han kostar honom mellan åtta och tiotusen kronor.– Men det kvittar nästan vad vi gör. Tjuvarna hittar alltid sofistikerade sätt att ta sig in. Förresten skulle vi inte behöva låsa in våra grejer. Det är tjuvarna som borde sitta bakom lås och bom. Men det är inte det lättaste att avslöja dieseltjuvar, om de inte tas på bar gärning, säger Rolf Paimensalo, stationschef hos polisen i Östra Göinge. – Dieselstölder är svåra att komma åt. Men det är viktigt att alla stölder anmäls., säger han.Polisen räknar med att diesel för över 25 miljoner kronor stjäls varje år bara i södra Sverige. Stefan hoppas nu att tjuvarna i och med kameraövervakningen håller sig borta från hans företag framöver.

bottom
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons