Annons

Tekniska skolan utrymdes

Hässleholm Vid tiotiden på tisdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Hässleholms tekniska skola efter ett misstänkt kemikalieutsläpp i källaren.
Hässleholm • Publicerad 21 oktober 2014 • Uppdaterad 15 december 2021
Läsarbild
Läsarbild

Ingen lukt kändes, men minst två elever kräktes och flera var påverkade och fick tas om hansd av skolsköterskan. När räddningstjänsten kom till platsen hade man utrymt hela skolan.– Det tog kanske fem minuter innan vi kon dit och då kändes det fortfarande rätt så tydligt, säger insatsledaren Mikael Brandt. Någon gas- eller kemikalieläcka hittades inte och räddningstjänsten misstänker att någon kan ha sprutat pepparspray i lokalen.– Det luktade ingenting, men vi kände fortfarande hur det killade i halsen, något som skulle kunna vara pepparspray, säger Mikael Brandt. Men helt säkra kan vi inte vara.Efter vädring kunde eleverna släppas in igen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons