Annons

21-åringen dömd till skyddstillsyn

Hässleholm Den 21-åring som åtalats för flera fall av ofredande och sexuellt ofredande döms nu till skyddstillsyn.
Hässleholm • Publicerad 22 oktober 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Mannen åtalades i Hässleholms tingsrätt för flera fall av ofredande och sexuellt ofredande. Han döms nu för sex fall av sexuellt ofredande och fem fall av ofredande. 21-åringen ska dessutom betala sammanlagt 15?000 kronor i skadestånd.Mannen förekommer sedan tidigare i belastningsregistret, han dömdes till villkorlig dom och dagsböter i september 2013. Detta för bland annat sexuellt ofredande av samma natur som denna gång.

Tingsrätten anser att den tidigare villkorliga domen ska undanröjas och att påföljden för alla brotten ska vara skyddstillsyn. Dessutom ska han också genomgå den behandling som frivården, i samråd med läkare, bestämmer.De telefoner och simkort som tagits i beslag i samband med utredningen kommer att förverkas.

I ett av fallen för sexuellt ofredande ogillades åtalet på grund av att det rådde så stor osäkerhet om det verkligen var 21-åringen som ringt telefonsamtalen.De ringdes från ett dolt nummer, men mannen uppgav ett namn som målsäganden och hennes sambo kollade upp och sedan lät en arbetskamrat till sambon ringa upp. Mannen som svarade förnekade att han ringt, men kort efteråt fick arbetskamraten ta emot ett antal otrevliga samtal från samma nummer. Men det är oklart vem det var som faktiskt ringde.21-åringen själv nekar till alla anklagelser, men erkänner att han ringt till polisens växel och ”snuskat”, det ska dock ha varit under hot.Tingsrätten gör bedömningen att det är en efterhandskonstruktion som kan lämnas utan avseende.

Anna Persdotter
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons