Annons

Föroreningar i ån inget brott

VANKIVA Skanska och Svenska Kraftnät AB stötte på en underjordisk deponi när det våren 2013 grävdes för Sydvästlänken strax norr om Vankiva.
Hässleholm • Publicerad 22 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Upptäckten anmäldes helt enligt reglerna till miljökontoret – samtidigt som det förorenade vattnet pumpades direkt ut i Skerödsån.– Man får inte släppa ut förorenat vatten utan filtrering eller sanering, säger miljöinspektören Kristin Kröyer, som anmälde händelsen till polis. Nu meddelar dock chefsåklagare Stefan Göransson att han lägger ned förundersökningen.Gärningen att släppa ut förorenat vatten direkt i ån är med hänsyn till uppgifterna i ärendet att bedöma som ringa fall och därför inte brottslig, menar han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons