Annons

Årets Hästvedare blev två

Hästveda Johan Ehrenberg och Hans-Inge Reimers som driver solcellsparken i Hästveda blev årets Hästvedare.
Hässleholm • Publicerad 23 oktober 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
Det var en hedrad och glad Hans-Inge Reimers som tog emot prischeck och blommor. Priset delas ut av Hästveda Intresseförening och HÅAB. foto: Eva Ericsson
Det var en hedrad och glad Hans-Inge Reimers som tog emot prischeck och blommor. Priset delas ut av Hästveda Intresseförening och HÅAB. foto: Eva Ericsson

2014 års Hästvedare blev inte en utan två personer, Johan Ehrenberg och Hans-Inge Reimers. I år var det fjärde året som utmärkelsen delades ut.– Att utmärkelsen är något som engagerar Hästvedaborna märks inte minst på alla de nomineringar som kommer in, säger Alf Månsson, ordförande i Hästveda Intresseförening.– Utmärkelsen ska gå till någon som gjort något speciellt för orten och som stärker samhället, förklarar Alf Månsson.

Priset består av två delar ett ekonomiskt bidrag på 4 000 kronor och ett diplom. Pengagåvan ska på något sätt gå tillbaka till Hästveda. Hur är upp till pristagarna, något som Hans-Inge Reimers ännu inte ville avslöja.Johan Ehrenberg var inte på plats för att ta emot utmärkelsen, men kommer på besök i november.I motiveringen nämns bland annat det faktum att parken satt Hästveda på solcellskartan. Parken tar emot många besök från olika håll. Parken förstärker också ortens miljöprofil.

Att många känner till parken och vill besöka den är något som Hans-Inge Reimers kan bekräfta.– Parken är uppmärksammad över hela Sverige, berättar han. Det finns ingen i solcellsbranschen som inte vet att det finns en öppen park i Hästveda.– Det känns väldigt hedrande att stå här, jag är jätteglad, säger Hans-Inge Reimers. Roligt när något i byn blir uppmärksammat.– Vi har många besök i parken, bland annat många skolelever kommer hit och det är bara roligt att få visa upp den, menar Hans-Inge. Som uppmanade alla att ta med gäster och besökare till parken.

Eva Ericsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons