Annons

T4-skolan avvecklas tidigare än planerat

HÄSSLEHOLM Ordförande hade räknat med mer protester.
Hässleholm • Publicerad 23 oktober 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

T4-skolans vara eller icke vara har varit föremål för både insändare och protester från såväl elever, föräldrar och lärare, men i samband med barn- och utbildningsnämndens sammanträde i går torsdag sattes punkt för vidare spekulationer om skolan.– Vi har gett förvaltningen i uppdrag att fortsätta utredningsarbetet i enlighet med intentionerna i utredningen inklusive förändrade upptagningsområden, säger nämndens ordförande Johan Berglund (M) och får medhåll av nämndens andre vice ordförande Joachim Fors (S).

Beslutet som nämnden tog är lite skarpare formulerat än det förslag som låg, och det finns en anledning till det.– Vi har tagit i beaktande de önskemål från skolans personal om att det inte ska bli en utdragen process, utan de vill att det ska gå så snabbt och smidigt som möjligt och att allting ska flyttas på en gång, säger Johan Berglund som trots att det varit protester inte tycker att det varit så farligt.

Annons

– Jag trodde nog att det skulle bli värre. Det är klart att när det blir förändringar som berör en själv så undrar man varför just jag, men i det här fallet tycker jag att vi har varit ute i god tid och informerat och också kunnat få in synpunkter som vi tagit med i beslutet.I och med beslutet menar nämnden att det blir en bättre spridning på skolorna i Hässleholms tätort.– Nu får vi en bra spridning på våra F-9-skolor, annars hade vi haft slagsida mot Väster. Vi måste ta hänsyn till att det föds fler barn på Öster och att det byggs mer där också, säger Joachim Fors.

En bidragande orsak till det nu tagna beslutet är att Engelska skolan vill etablera sig, och det är inget som Johan Berglund sticker under stol med.Det finns dock större och viktigare vinster med en förändring menar barn- och utbildningsförvaltningens chef Eva Andersson.– Vi får jämnare antal elever i klasserna, och det blir även stora pedagogiska vinster på det här sättet.

Även om bun nu tagit detta beslutet är det inte helt klart att det blir så i slutändan.– Linnéskolan måste renoveras och för det måste det till pengar, och det ska in i den budgetprocess som ska påbörjas nu, säger Joachim Fors.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons