Annons

T4-skolan på politikernas bord

HÄSSLEHOLM Ska T4-skolan avvecklas? Ja i dag finns frågan om skolans framtid på politikernas dagordning.
Hässleholm • Publicerad 23 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Barn- och utbildningsnämnden ska nämligen besluta om skolans förändrade skolindelningar och lokalbehov i centrala Hässleholm.I den frågan ryms bland annat förslaget att avveckla T4-skolan inom en treårsperiod med start från höstterminen 2015. I stället för att använda T4 som F-9 skola ska eleverna hänvisas till Västerskolan, Linnéskolan och Läredaskolan. T4-skolan ska användas av grundsärskolan och gymnasiesärskolan. Fast frågan är mer komplicerad än så. Avvecklingen av T4 förutsätter att Linnéskolan moderniseras till en F-9 skola. Dit ska enligt beslut i fullmäktige även Kyrkskolans elever integreras och Kyrkskolan stängas.Förslaget att stänga T4 skolan har orsakat protester både bland elever och lärare.Senast har skolans högstadielärare protesterat mot förslaget i ett brev till politikerna i nämnden. I brevet framhåller lärarna skolans fina förmåga att ta emot elever som har svårigheter med skolgången. Något lärarna kopplar samman med att man har ett så utvecklat samarbete med särskolan, vilket gett kollegiet en vana att tänka flexibelt och se möjligheter.Vad politikerna tar för beslut i dag återstår att se. Även om man skulle klubba förändringarna saknas fortfarande beslut om att avsätta de pengar som krävs för att modernisera och bygga om Linnéskolan, en förutsättning för hela upplägget.Den frågan hanteras av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons