Annons

50-åring körde rattfull

Hässleholm Det var den 12 september i år som den 50-årige mannen stoppades på riksväg 23 i höjd med Sandåkra.
Hässleholm • Publicerad 25 oktober 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Mannen hade då 0,56 milligram per liter alkohol i kroppen, något som motsvarar ungefär 1,12 promille. När han stoppades hade han dessutom 22 tabletter Stesolid, som är narkotikaklassade. Det är okänt vem han fått tabletterna av. 50-åringen döms nu till skyddstillsyn, kombinerat med nykterhetsvårdande behandling.Mannen själv nekar till brott, eftersom han anser att han saknat uppsåt till gärningarna. Han berättade för rätten att han bara druckit tre öl, åtta timmar innan han körde bil och tabletterna han fått trodde han var likvärdiga med Sobril, som han hade på recept av läkare. Rätten anser dock att manen måste ha insett möjligheten att det rörde sig om narkotikaklassade tabletter och att han, eftersom alkoholkoncentrationen i utandningsluften var så pass hög, antingen ljuger om mängden alkohol han druckit, eller tiden för intaget.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons