Annons

Med mörkret kommer tjuven

Brott Med mörkret kommer tjuven.
Publicerad 25 oktober 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Henrik Montgomery /TT
Foto: Henrik Montgomery /TT

Och samtidigt som vi går in i höstmånaderna skjuter antalet bostadsinbrott i höjden.- Det är i skydd av mörkret som många inbrott begås, säger Håkan Franzén, försäkringsexpert vid Trygg-Hansa.Höstlovsveckan är en period som tjuvarna särskilt uppskattar.

Håkan Franzén säger att bland deras kunder ökade antalet anmälda bostadsinbrott efter höstlovsveckan i fjol med 20 procent jämfört med en genomsnittsvecka för året.Vad ska den som reser bort under den veckan göra?- Se till att grannar håller koll på bostaden och plockar in posten. Det gäller att se till så att det ser bebott ut, säger han. Andra tips är att organisera en grannsamverkan i kvarteret tillsammans med polisen och att vara försiktig med vilken information man lägger ut på sociala medier om resor.Och det skadar inte att vara aktiv mot tjuvarna. Antalet anmälda bostadsinbrott ökar nämligen. Fram till och med september i år hade antalet inbrott och inbrottsförsök i radhus och villor ökat med tolv procent jämfört med motsvarande period i fjol, enligt preliminär statistik från Brottsförebyggande rådet. För lägenheter är ökningen tio procent.

Fakta:Tips för att försvåra för tjuven

Källa: Stöldskyddsföreningen och Trygg-Hansa

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons