Annons

Kulturellt i 100-årsstaden

HÄSSLEHOLM Specialskrivet verk sattes upp i kyrkan – och Shirley Clamp sjöng i kulturhuset.
Hässleholm • Publicerad 26 oktober 2014 • Uppdaterad 30 november 2021

Pampigt, längtansfullt och unikt, kan man kanske svara på den förstnämnda frågan. De dryga 200 åhörarna i Hässleholms kyrka tycktes uppskatta kommunens beställningsverk ”Ljuvlig är din boning”, en kantat som specialskrivits till stadens hundraårsjubileum.Kompositören Jörgen Dafgård berättade att han gick igenom en diger hög med poesi innan han föll för psalm 84 ur Psaltaren. En text som både är en lovsång och rymmer en längtan efter Guds hus, förklarade han.– Det kan också stå för staden Hässleholm som en plats att återvända till. I publiken syntes kända ansikten. Miljöchefen Sven-Inge Svensson var där liksom kulturchefen Anders Rosengren och Finjas egen rockstjärna Jörgen Johansson. Prosten Bo Johansson betonade att verket nu blivit en del i både kyrkans och stadens jubileum.– Väldigt roligt att Hässleholms kommun och Hässleholms församling kan genomföra det här tillsammans, menade han. Men jubileumsarrangemanget hade hård konkurrens av ett annat evenemang på söndagskvällen.I kulturhusets röda salong gav Hässleholms stadsmusikkår en konsert med sångerskan Shirley Clamp. Där var ungefär lika mycket folk.

bild 1/5
hässleholmare sedan sju år tillbaka
Kyrkans Vocalensemble och Chorus Mix framförde det specialskrivna verket ”Ljuvlig är din boning” i Hässleholms kyrka – som är lika gammal som staden. Foto: Kristina Höjendal
Jubileumsgeneralen Lars Härstedt Salmonson tyckte att Jörgen Dafgårds stycke ”översteg förväntningarna rejält”.
Annie Antonsson och Ralf Bohman kom för att lyssna på Ralfs 13-årige son.	Foto: Kristina Höjendal
William Buchholtz
hässleholmare sedan sju år tillbaka
Kyrkans Vocalensemble och Chorus Mix framförde det specialskrivna verket ”Ljuvlig är din boning” i Hässleholms kyrka – som är lika gammal som staden. Foto: Kristina Höjendal
Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons